Alle kinderboekjes

Prentenboek

Stap binnen in de wereld van prentenboeken! Kinderboekjes.nl heeft een uitgebreid assortiment aan prachtige prentenboeken voor kinderen van alle leeftijden: van kleurrijke prentenboeken met alleen afbeeldingen voor de allerkleinsten tot spannende avonturen met meer tekst voor de oudere kinderen. Een prentenboek is meer dan alleen een boek met mooie plaatjes, het is een venster naar de verbeeldingswereld van kinderen.

Prentenboek boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

Wat is een prentenboek voor kinderen?

Een prentenboek is een boek voor kinderen dat voornamelijk bestaat uit illustraties en afbeeldingen. Het verhaal wordt ondersteund door de prachtige tekeningen en kleuren, waardoor kinderen zich helemaal kunnen onderdompelen in de wereld van het boek. Prentenboeken kunnen gaan over alles wat kinderen interesseert, van dieren en fantasiefiguren tot herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Door de combinatie van tekst en illustraties kunnen kinderen zich beter concentreren en het verhaal beter begrijpen.

Wat zijn de voordelen van een prentenboekje voor kinderen?

Een prentenboek heeft vele voordelen voor kinderen. Allereerst stimuleren prentenboeken de verbeeldingskracht en maken ze je kind creatiever. Door de kleurrijke afbeeldingen en verhalen worden kinderen gestimuleerd om hun eigen verhalen te bedenken en hun fantasie de vrije loop te laten. Daarnaast bevorderen prentenboeken de taalontwikkeling en woordenschat van kinderen. De combinatie van tekst en afbeeldingen zorgt ervoor dat kinderen de betekenis van woorden en zinnen beter begrijpen. Ook leren ze nieuwe woorden en begrippen kennen, wat weer bijdraagt aan hun taalvaardigheid.

Hoe helpen prentenboeken kinderen leren lezen?

Prentenboeken kunnen kinderen ook helpen bij het leren lezen. Door de ondersteunende illustraties en de herhaling in het verhaal, kunnen kinderen de tekst beter begrijpen en zich de woorden makkelijker herinneren. Ook helpt het lezen van prentenboeken bij het ontwikkelen van de leesvaardigheid en het leesplezier. Kinderen leren op een speelse manier dat lezen leuk is en dat er veel te ontdekken valt in de wereld van boeken.

Voor welke leeftijden zijn prentenboekjes het meest geschikt?

Prentenboeken zijn in principe geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten van 4 t/m 6 jaar zijn er speciale prentenboeken met grote afbeeldingen en weinig tekst. Deze boekjes zijn ideaal om samen met je kind te bekijken en te bespreken. Sommige zijn ook geschikt om aan te schaffen als voorleesboekje voor baby’s en peuters. Voor oudere kinderen van 7 t/m 9 jaar zijn er prentenboeken met wat meer tekst en ingewikkeldere verhalen. Alhoewel er uitzonderingen zijn, vinden kinderen van 10 t/m 12 jaar prentenboeken vaak wat kinderachtig.

Hoe kies je het leukste prentenboekje voor jouw kind?

Bij het kiezen van een prentenboek voor je kind zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Allereerst kun je kijken naar de leeftijdscategorie en het onderwerp van het boek. Is het boek geschikt voor de leeftijd van je kind en spreekt het onderwerp je kind aan? Daarnaast kun je kijken naar de illustraties en de kwaliteit van het boek. Zijn de afbeeldingen aantrekkelijk en van goede kwaliteit? Tot slot kun je ook letten op de schrijver en illustrator van het boek. Heb je eerder goede ervaringen gehad met boeken van deze schrijver of illustrator? Omdat je er al eerder een boek van hebt gekocht, of misschien omdat je het goed herinnert vanuit je eigen kindertijd, zoals een boek over Dikke Dik of Sesamstraat? Dan is dit waarschijnlijk een uitstekende keuze.

Bestel veilig prentenboeken en andere boeken via Kinderboekjes

Bij Kinderboekjes vind je een uitgebreid assortiment aan prentenboeken voor kinderen van alle leeftijden. Van klassiekers zoals Jip en Janneke en Nijntje tot moderne boeken zoals De Gruffalo en De Gorgels. Naast prentenboeken vind je op onze website ook andere soorten kinderboeken, zoals voorleesboeken, leesboeken en educatieve boeken. Bestellen gaat eenvoudig en snel, waarna je het boek binnen enkele werkdagen thuis ontvangt. Zo kun je samen met je kinderen genieten van de mooiste verhalen en illustraties, en help je ze bij het ontwikkelen van hun verbeeldingskracht, taalontwikkeling en leesplezier.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 772 reviews.