Alle kinderboekjes

Sesamstraat boekjes

Sesamstraat is één van de langstlopende kinderseries op televisie. Het programma wordt uitgezonden sinds 1976 en is nog steeds erg populair onder kinderen. De serie draait om het dagelijkse leven van een aantal poppen waaronder Ernie, Bert, Pino, Cookie Monster en Elmo. In al die jaren zijn er ook veel leuke boeken verschenen over deze populaire serie. Koop nu een leuk Sesamstraat boekje!

Sesamstraat boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

De leukste straat van Nederland

Wie kent de karakters van Sesamstraat nou niet? De show speelt zich af in een fictieve straat in een buurt waar kinderen en volwassenen samen leven en werken. De menselijke castleden van de show communiceren met de Muppet-personages en leren hen onderweg belangrijke levenslessen. Sesamstraat is overigens niet alleen heel erg leuk; het is namelijk aangetoond dat Sesamstraat een aantal positieve effecten heeft op kijkers, vooral op jonge kinderen. Kinderen die naar Sesamstraat kijken meer kans hebben om beter te presteren op school. De show blijkt daarnaast ook positieve effecten te hebben op sociale vaardigheden, emotionele ontwikkeling en de houding tegenover diversiteit. In al die jaren succes zijn er vele spin-off producten op de markt gekomen over Sesamstraat, waaronder leuke Sesamstraat kinderboekjes. Wanneer jouw kind of kleinkind Sesamstraat leuk vindt is een Sesamstraat boek natuurlijk een erg leuk cadeau.

Zo kies je een boekje

Er is een divers aanbod in Sesamstraat boeken. Dit kan het soms misschien een beetje lastig maken om er een uit te kiezen. Sesamstraat is gericht op kleuters, dus je kunt er eigenlijk altijd van uit gaan dat een Sesamstraat boekje voor deze leeftijd geschikt is. De verhalen en afbeeldingen zijn zo ingestoken dat ze kinderen van 4 tot 6 jaar prikkelen maar al gauw minder interessant worden bij kinderen die ouder zijn. Dan zijn de personages niet interessant genoeg Houd bij het kiezen van een Sesamstraat boek in gedachten wat je kind leuk vindt. Wordt hij of zij bijvoorbeeld graag voorgelezen? Kies dan voor een verhalend leesboekje over bijvoorbeeld Bert en Ernie, Elmo of Pino. Steekt je kind of kleinkind graag zelf de creatieve handjes uit de mouwen? Kies dan voor een Sesamstraat doeboek, zoals een kleurboek of een knutselboek.

Sesamstraat boeken zijn bij uitstek geschikt om jonge kinderen te interesseren in boeken. De kleurrijke, vrolijke illustraties die ook op de voorkant rijkelijk getoond worden zorgen ervoor dat de boekjes direct opvallen. Er zijn vele Sesamstraat boeken uit te kiezen dus is er voor elk kind wel een leuke optie beschikbaar.

Al vele jaren populair

Sesamstraat is al sinds de jaren ’70 populair en dat is niet zonder reden! De serie wordt uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep en is gebaseerd op het Amerikaanse Sesame Street. De show maakt gebruik van een mix van poppen, animatie en live-action. Sesamstraat is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en gaat over allerlei onderwerpen, van vriendschap tot rekenen. Er is ook aandacht voor maatschappelijke kwesties, zoals diversiteit en inclusie. Sesamstraat is daarom al jaren populair onder kinderen en ouders.

Online Sesamstraat boeken kopen

Wanneer je online een Sesamstraat boek wilt kopen ben je op Kinderboekjes aan het juiste adres! In ons brede aanbod vind je namelijk meerdere Sesamstraat boeken voor de allerkleinste prijzen. Door je Sesamstraat boekje hier te bestellen bespaar je dus niet alleen tijd en energie, je hoeft tenslotte niet op zoek te gaan in fysieke winkels, maar ook centjes. Handig!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 643 reviews.