Alle kinderboekjes

Kijkboek

Laat jouw kind zijn of haar ogen uitkijken met de kijkboeken uit onze collectie! Bij Kinderboekjes hebben we een uitgebreide collectie kijkboeken die de verbeelding van kinderen van alle leeftijden prikkelen. Met de kleurrijke illustraties die boeiende verhalen vertellen, zijn kijkboeken zijn een geweldige manier om kinderen te laten genieten van het plezier van lezen. Hier ontdek je ons huidige aanbod aan kijkboeken voor kinderen.

Kijkboek boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

Wat is een kijkboek voor kinderen?

Een kijkboek is een boek dat voornamelijk bestaat uit levendige illustraties en visuele elementen, met minder tekst dan traditionele verhalenboeken. Het is ontworpen om kinderen te betrekken bij het verhaal en hen de mogelijkheid te geven om de afbeeldingen te verkennen en hun eigen verbeelding de vrije loop te laten.

Kijkboeken kunnen thematisch zijn, zoals boeken over dieren, voertuigen of sprookjes, of ze kunnen non-fictieboeken zijn die kinderen kennis laten maken met verschillende onderwerpen, zoals de ruimte, de natuur of geschiedenis. Deze boeken bieden een visuele feest voor de ogen en prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen.

De voordelen van kijkboeken voor kinderen

Kijkboeken bieden talloze voordelen voor kinderen. Ten eerste stimuleren ze de verbeeldingskracht en creativiteit, omdat kinderen de ruimte krijgen om hun eigen verhalen en interpretaties te bedenken op basis van de afbeeldingen die ze zien.

Door de kleurrijke illustraties en visuele prikkels worden kinderen gestimuleerd om te observeren, vragen te stellen en hun eigen fantasiewereld te creëren. Kijkboeken bieden ook een geweldige gelegenheid voor ouder-kind interactie, waarbij ouders samen met hun kinderen de afbeeldingen kunnen bespreken, verhalen kunnen verzinnen en samen kunnen genieten van het lezen.

Hoe helpen kijkboeken kinderen met leren lezen?

Daarnaast dragen kijkboeken bij aan de taalontwikkeling van kinderen. Hoewel ze minder tekst bevatten dan traditionele boeken, bieden kijkboeken nog steeds mogelijkheden om de woordenschat van kinderen uit te breiden. Ouders kunnen met hun kinderen praten over de afbeeldingen, nieuwe woorden introduceren en verbanden leggen tussen de illustraties en de wereld om hen heen. Kijkboeken helpen kinderen ook bij het ontwikkelen van hun vermogen om afbeeldingen te analyseren, visuele details waar te nemen en betekenis te geven aan wat ze zien.

Voor welke leeftijden zijn kijkboeken het meest geschikt?

Kijkboeken zijn geschikt voor baby’s en peuters tot jonge kinderen van 4 t/m 6 jaar.  Voor baby’s zijn er kijkboeken met grote en eenvoudige afbeeldingen die hen helpen objecten te herkennen. De kijkboeken voor peuters bevatten hier en daar al simpele woorden.

Kijkboeken bevatten vaak weinig of geen tekst, zodat jonge kinderen zich volledig kunnen concentreren op de visuele elementen. Voor kleuters zijn er kijkboeken met meer gedetailleerde illustraties en verhalen die de verbeelding stimuleren. Deze boeken kunnen thema’s behandelen zoals avontuur, vriendschap, wetenschap en meer. Oudere kinderen hebben behoefte aan boeken met meer tekst om meer context rondom het verhaal te verkrijgen.

Zo kies je het leukste kijkboekje voor jouw kind

Kun je wat hulp gebruiken bij het kiezen van het leukste kijkboekje voor jouw kind? We helpen je graag op weg met een paar handige tips. Allereerst kun je kijken naar de leeftijdscategorie en het thema van het boek om er zeker van te zijn dat het aansluit op het ontwikkelingsniveau van je kind. Daarnaast kun je letten op de illustraties en de vormgeving van het boek. Zijn de afbeeldingen aantrekkelijk, levendig en passen ze bij de interesses van je kind?

Merk je bijvoorbeeld nu al dat jouw kind geïnteresseerd is in de natuur, dan is een kijkboek over dieren wellicht interessant. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw kind de natuur boeiend vind? Zorg er ook voor dat het boek bestand is tegen het enthousiasme van jonge lezers. Tot slot is het altijd goed om na te denken of je nog leuke voorbeelden kent uit je eigen kindertijd, zoals over Hopla of Bumba. Met plezier samen een boek uit jouw jeugd lezen versterkt de onderlinge band.

Koop de mooiste kijkboeken online via Kinderboekjes

Bij Kinderboekjes kun je veilig en eenvoudig kijkboeken en andere soorten kinderboeken bestellen. Ontdek ons uitgebreide assortiment, variërend van kleurrijke kijkboeken voor peuters tot spannende verhalen voor oudere kinderen. We hebben allerlei verschillende boeken voor jonge kinderen in ons aanbod, waaronder ook geluidenboeken en flapjesboeken.

Bestel vandaag nog en binnen enkele werkdagen ontvang je het boek thuis, zodat je samen met je kinderen kunt genieten van leesplezier en visuele ontdekkingen. Laat de verbeelding van je kinderen bloeien terwijl ze nieuwe werelden verkennen en zichzelf onderdompelen in de magie van kijkboeken.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 643 reviews.