Alle kinderboekjes

Tiny boekjes

Kan jouw kind of kleinkind maar geen genoeg krijgen van Tiny? Bekijk dan snel de Tiny boeken! Laat ze de mooiste verhalen lezen en nog meer avonturen beleven. Van AVI boeken tot oefenboekjes: Tiny boeken zijn er in vele soorten en niveaus. Op Kinderboekjes.nl hebben we verschillende Tiny boeken in het assortiment, zodat je gemakkelijk een Tiny boek vindt dat je kind of kleinkind heerlijk verder laat lezen of puzzelen.

Tiny boeken online kopen
Filteren

Resultaten filteren

  • Soort boek

  • Merken

Leeftijd

Sorteren

Tiny, een klassieke kinderboekenreeks

Tiny is een serie kinderboeken die werd geschreven door de Belgische auteurs Marcel Marlier en Gilbert Delahaye. De serie werd voor het eerst uitgebracht in 1954 en is sindsdien een geliefde favoriet van kinderen en volwassenen over de hele wereld.

In de boeken beleeft Tiny allerlei avonturen, zoals het maken van een sneeuwpop in de winter, het spelen in de zomerzon of het zoeken naar paaseieren in het voorjaar. Elk verhaal is eenvoudig geschreven en bevat een belangrijke les, zoals vriendschap, liefde voor de natuur en het belang van delen.

De serie is vertaald in meer dan 30 talen en heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Het succes van de Tiny boeken ligt in de combinatie van de charmante verhalen en de prachtige illustraties van Marlier. Het is een tijdloze serie die generaties lang is gelezen en nog steeds populair is.

Kortom, Tiny boeken zijn een fantastische manier voor kinderen om te leren over de wereld om hen heen en hun verbeelding te stimuleren. De serie is een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan en blijft jonge lezers betoveren.

Welk Tiny boek moet je kiezen?

Er zijn veel Tiny boeken om uit te kiezen, dus het kan lastig zijn om te bepalen welk boek het beste bij jouw kind of kleinkind past. Maar geen zorgen: we helpen je graag met kiezen.

Als eerste is het slim om te kijken naar welke Tiny boeken passen bij de leeftijd van je kind of kleinkind. Zo zijn de meeste Tiny boekjes geschikt voor de leeftijdsgroep 4 tot en met 6 jaar en de leeftijdsgroep 7 tot en met 9 jaar. Voor oudere kinderen kunnen de Tiny boeken wellicht al iets te makkelijk zijn, of te weinig prikkelen.

Ten tweede is het handig om te kijken welke thema’s passen bij je kind of kleinkind. Zo zijn er Tiny boeken waarin Tiny sporten beoefent, maar ook waarin ze bijvoorbeeld kerstmis viert. Je kunt dus zelf kiezen welk onderwerp of thema leuk is voor je kind of kleinkind. Zo kun je in de wintermaanden een Tiny boek geven dat gaat over Tiny die in de sneeuw gaat spelen.

Ook is het goed om te kijken welk soort Tiny boek je wilt geven. Wil je een AVI boek geven, zodat je kind of kleinkind beter en sneller kan leren lezen, of geef je graag een leesboek waarin ze kunnen genieten van een goed verhaal? Of misschien een oefenboekje waarmee ze spelenderwijs sommen en woordjes kunnen oefenen. Welk Tiny boek je ook wilt geven: de lieve sfeer en vrolijke verhalen van Tiny zullen je kind of kleinkind veel plezier bieden.

Een Tiny boek als cadeau geven

Een van de voordelen van Tiny boeken is dat ze tijdloos zijn. Omdat de verhalen eenvoudig zijn en de tekeningen tijdloos, kunnen ze generaties lang worden gelezen en nog steeds relevant blijven. Dit maakt het cadeau doen van een Tiny boek nog waardevoller, omdat het niet alleen een enkel moment of gelegenheid is, maar een cadeau dat een leven lang meegaat.

Tijdens het vieren van Kerstmis is het een uitstekende keuze om een Tiny boek te geven dat zich afspeelt in de kerstperiode, of in de sneeuw. Je kunt ook een Tiny boekje bestellen dat zich afspeelt in hetzelfde seizoen als waarin je kind of kleinkind jarig is, zodat ze nog meer een klik met deze tijd van het jaar krijgen.

Ook zijn er nog vele andere tijdloze thema’s die aan bod komen in de Tiny kinderboekenserie. Kies vooral een verhaal dat past bij je kind of kleinkind en het moment waarop je het wil gaan geven. Op deze manier is het cadeau nog bijzonderder en zullen ze het boek van Tiny nog sneller willen lezen.

Online Tiny boeken kopen

Wil je liever je Tiny boeken online bestellen? Dat snappen we maar al te goed. Daarom hebben wij op Kinderboekjes een selectie van Tiny boeken, zodat je gemakkelijk de verhalen kunt vinden die je kind of kleinkind nog niet heeft. Zo hoef je niet naar verschillende fysieke winkels, in de hoop dat je daar dat ene Tiny boek kunt vinden. Zo heb je binnen no time een geschikt Tiny boekje gevonden. Ga snel op zoek en laat je kind of kleinkind weer nieuwe avonturen beleven met Tiny!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 566 reviews.