Alle kinderboekjes

Beauty and the Beast boekjes

De geliefde en tijdloze verhalen van Belle en het Beest, geïnspireerd door het klassieke sprookje, nemen jonge lezers mee op een magische reis vol avontuur, vriendschap en innerlijke schoonheid. Van prachtig geïllustreerde prentenboeken tot boeiende hoofdstukboeken, de verhalen van Belle en het Beest hebben generaties lang de verbeelding van kinderen gevangen. Ontdek hier de diverse reeks boeken die het legendarische verhaal tot leven brengen en laat je betoveren door de charme en de boodschap van deze tijdloze klassieker.

Beauty and the Beast boeken online kopen
Filteren

Resultaten filteren

  • Soort boek

  • Merken

Leeftijd

Sorteren

Waarom houden kinderen van Belle en het Beest?

Het verhaal van Belle en het Beest gaat over een slim en vriendelijk meisje, Belle, dat wordt gevangengenomen door een Beest in zijn betoverde kasteel. Ondanks hun verschillen, leren ze elkaar kennen en groeit er een onverwachte vriendschap. Belle leert dat echte schoonheid verder gaat dan het uiterlijk en het Beest leert om lief te hebben en geliefd te zijn.

Kinderen zijn gefascineerd door de personages van Belle en het Beest vanwege de diepgang van hun karakter. Ieder is vol moed en het vermogen om te veranderen. Belle is niet je typische prinses – ze is slim, onafhankelijk en heeft een hart vol medeleven. Het Beest, aan de andere kant, is een personage met een ruwe buitenkant maar een zachte binnenkant. Hij leert kinderen dat ware schoonheid van binnenuit komt en dat je niet bevooroordeeld moet zijn op basis van het uiterlijk van anderen.

Hoe kies je het perfecte cadeau?

Het kiezen van het juiste boek kan een uitdaging zijn, maar hier bij Kinderboekjes.nl maken we het je gemakkelijk. Onze boeken zijn gesorteerd op leeftijd en leesniveau, zodat je gemakkelijk een boek kunt vinden dat past bij het niveau van je kind. En als je kind bijzonder geïnteresseerd is in bijvoorbeeld de betoverde objecten uit het verhaal, zoals Lumière de kandelaar of mevrouw Tuit de theepot, kun je kiezen voor boeken die zich meer richten op deze bijzondere bijfiguren.

Belle en het Beest boeken voor de allerjongsten

Onze collectie Belle en het Beest boeken voor kinderen is net zo divers als de verbeeldingskracht van jouw (klein)kind. Vanwege de complexe aard van het originele verhaal, is het minder interessant voor baby’s en peuters die het niet zullen begrijpen. Echter zullen ze nog wel volop kunnen genieten van afbeeldingen die gebaseerd zijn op het concept van de film met een kijkboek. Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar zijn er verschillende opties. Hierbij kun je denken aan voorleesboeken over Belle en het Beest, maar ook interactieve exemplaren zoals kleurboeken.

Vaak vinden kinderen van 7 t/m 9 jaar het verhaal het meest aantrekkelijk, omdat ze romantiek al iets beter begrijpen. Bovendien vinden kinderen van deze leeftijd het vaak leuker om het verhaal zelf te ontdekken met een leesboek waar ze op eigen houtje in kunnen lezen. Daarnaast zijn er ook mooie leesboeken over Belle en het Beest te vinden. Voor een 9-jarige is een moderne hervertelling een goed idee, zodat het zeker niet kinderachtig voelt en juist relevant om te lezen.

Online Belle en het Beest boeken kopen

Laat jouw klein(kind) de magie van ‘Belle en het Beest’ ontdekken met onze uitgebreide collectie kinderboeken over dit tijdloze sprookje! Van de allerkleinsten tot de meer ervaren jonge lezers, er is een betoverend boek dat wacht om door jouw kind ontdekt te worden. Hier vind je zowel boeken die zijn gebaseerd op de tekenfilm van Belle en het Beest uit 1991, als boeken met een unieke draai aan het klassieke verhaal. Of je nu samen met je kind wilt lezen, of ze het avontuur zelfstandig willen aangaan, een ‘Belle en het Beest’ boek is een perfecte keuze. Bestel vandaag nog bij Kinderboekjes en open de deur naar een wereld vol verbeelding en verwondering!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 566 reviews.