Spaar voor kinderboekjes

Spaar voor gratis kinderboekjes. Bekijk hier hoe ons nieuwe spaarsysteem werkt!

Sluiten
Alles bekijken

Kinderboekenweek 2024

Books Tips

Kinderboeken week thema 2024

Lekker eigenwijs!

De Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de 70ste keer georganiseerd, van 2 oktober t/m 13 oktober, met als thema ‘Lekker eigenwijs’. Dit is natuurlijk ontzettend herkenbaar voor veel kinderen, die zelf spelenderwijs willen ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. De meeste kinderboeken zitten ook vol met eigenwijze personages die een eigen kijk op de wereld hebben. Wat dacht je van de puppies van Paw Patrol of de helden van Pokémon, die zich allemaal onderscheiden door dingen op hun eigen manier te doen. Zou Geronimo Stilton zo succesvol zijn als detective als hij zou luisteren naar anderen?

Deze week vieren we de helden die lekker dwars durven te zijn, beginnen met snoep voor het eten en geen bedtijd kennen.

Eigenwijze kinderboekjes

Bij Kinderboekjes.nl houden we van eigenwijze personages, die het lekker op hun eigen manier aanpakken. Van alle kinderboekpersonages zijn dit toch wel de meest brutale, eigenwijze personages die er zijn. Voor ieder leesniveau is een passende AVI boek te vinden die zowel leerzaam is als herkenbaar. Laat je kind kennismaken met zijn innerlijke held of heldin met deze eigenwijze personages die zich niks aan trekken van de wereld om zich heen.

Ze gaan hun eigen pad op, maken vrienden en beleven hierdoor de leukste avonturen.

Het Kinderboekenweek geschenk 2024

In Schatpakkers wordt Nevin door haar vader naar buiten gestuurd, wat zij onterecht vindt. Uit wraak neemt ze de autosleutel mee, zodat haar vader niet naar de voetbalwedstrijd kan. Maar dan laat ze de sleutel in een put vallen. Plots klinkt er een vreemd stemmetje: “Ooo… Schat!” Een donkerblauw handje komt tevoorschijn, pakt de sleutel en verdwijnt weer. Nevin zit in de problemen. Gelukkig zijn er twee kinderen die haar willen helpen—kinderen die op school altijd worden gepest, ook door Nevin zelf.

Prentenboek Kinderboekenweek 2024

Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2024 wordt gemaakt door Noëlle Smit, die eerder illustreerde voor onder andere Fiet wil rennen en Vuilnisvarkens Job en Bob. Voor dit jaar heeft ze het prentenboek De vierling op de vensterbank geïllustreerd. Dit boek vertelt het verhaal van vier babyplantjes die hard groeien dankzij de zorg van Rosa. Maar als ze te groot worden voor hun potjes, verhuizen ze naar de moestuin van Rosa’s moeder. Rosa is daar helemaal niet blij mee, omdat alles in de tuin er schots en scheef bij staat en haar plantjes worden bedreigd door slakken en rupsen. Rosa besluit haar eigen plan te trekken om de plantjes te beschermen.

Wat is het Kinderboekenweekgeschenk van 2024?

Pieter Koolwijk heeft het Kinderboekenweekgeschenk van 2024 geschreven en heeft als titel Schatpakkers. Het prentenboek die er bij hoort is gemaakt en geïllustreerd door Noëlle Smit en heeft De vierling op de vensterbank.

Wat is het thema van de Kinderboekenweek?

Het thema van de Kinderboekenweek 2024 is 'Lekker eigenwijs', perfect voor kinderen die van eigenwijze personages houden in hun kinderboekjes.

Wanneer is de Kinderboekenweek 2024?

De Kinderboekenweek 2024 loopt van 2 tot en met 13 oktober 2024.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 842 reviews.